miercuri, 15 octombrie 2014

PRAJITURA RASTURNATA CU DOVLEAC, CU CIOCOLATA SI FRISCA

Prajitura asta s-a nascut odata cu surioara ei alba...din aceeasi "mama"!!!

Diferentele intre ea si http://vulpeacofetar.blogspot.ro/2014/10/prajitura-rasturnata-cu-dovleac-cu.html, sunt 2 lg de pudra de roscove, adaugate in blat si crema de ciocolata facuta din budinca de ciocolata de la DR.Oetker. Si faptul ca a iesit mai "scunda"!

In rest este la fel, asa ca nu va mai stresez cu scrisul inca odata.

 




vineri, 10 octombrie 2014

PRAJITURA RASTURNATA CU DOVLEAC , CU CREMA DE VANILIE SI FRISCA


E piata plina de placintari....sper sa va faca destula pofta sa va apucati de prajitura asta. Este compozitie proprie 100%, si garantez pentru gustul ei senzational!!!

Necesar blat: 5 oua, 7 lg zahar, 7 lg ulei, 200 ml compot de ananas, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 11 lg faina, ½ esenta de rom.
Necesar creme:  1 dovleac de placinta,  11 lg zahar, 1 lgta mica de  scortisoara; 2 plicuri budinca de vanilie de la Dr.Oetker, 700 ml lapte, 120 g margarina; 250 ml frisca lichida (Meggle sau Hulala).
Am curatat dovleacul de coaja si de seminte, si l-am dat pe razatoarea mica. Am presarat peste el 5 lg de zahar si l-am amestecat bine.  Gustati din dovleac, si in functie de cat este de dulce, stabiliti si cantitatea de zahar. Am lasat cam jumatate de ora, apoi am pus peste dovleacul suculent (de la zahar) scortisoara, si am amestecat bine.
Am batut oualele cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Am adaugat compotul de ananas si esenta de rom, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Am tapetat o tava cu hartie de copt si am nivelat dovleacul intr-un strat pe fundul tavii. Am turnat deasupra compozitia de blat si am pus la cuptorul incins pentru 35-40 min. Cand blatul a fost copt, am scos tava din cuptor, am lasat sa se racoreasca putin, si am rasturnat-o pe alta tava (dintr-o singura miscare). Acolo am lasat-o sa se raceasca bine.
Am facut crema, pregatind budinca, 2 plicuri cu 6 lg de zahar pudra si 700 ml de lapte. Am lasat sa se racoreasca vreo 10 minute. Am taiat margarina de la frigider in cubulete mici, si am incorporat-o in budinca, mestecand mereu. Am lasat sa se raceasca complet.
Am batut frisca tare. 2 linguri de frisca le-am incorporat  si pe ele in budinca.
Am intins peste stratul de dovleac, un strat generos de crema de vanilie si inca unul de frisca.
Am dat la rece cateva ore.
Deasupra am ornat cu bombonele mici de ciocolata.