COMENZI

Dragii mei,

Aproape toate prajiturile pe care le gasiti pe acest site se pot comanda printr-un email la mihaelavulpe75@gmail.com.

Cu stima,

Mihaela Vulpe







duminică, 2 noiembrie 2014

APLLE CRUMBLE A LA VULPE

Framantam niste aluat faramicios pentru biscuiti dulci si  crocanti (pentru desertul din pachetelul pentru  scoala)  pentru Lavinia, cu ochii pe merele de pe masa…si m-a pocnit pofta… J!

Vazusem la TLC mai demult o reteta simpla facuta de Buddy Valastro, crumble cu mere, dar nu mai mi-aduceam aminte ingredientele…imi ramasese in minte doar imaginea…merele topite, aluatul copt, rumenit si crocant, servita cu inghetata …. incepuse sa-mi ploua in gura.

Asa ca am pastrat o parte din aluat si am  facut cum mi-a trecut mie prin cap …si ce credeti??? A iesit super bun!!!

Cum eu am facut biscuitii dintr-un kg de faina, 2 oua, 250 g margarina, 2 plicuri praf de copt, 1 esenta de portocale, 400 g zahar pudra, as zice ca am oprit cam un sfert pentru prajitura cu mere, pe care l-am faramitat in bucatele mai mici.


Necesar: 3 mere, 250 g faina, 1 ou, 70 g margarina, ½ plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, ½ esenta portocale, 90-100 g zahar pudra si 3 lg zahar tos, 1 lg zeama de lamaie 10 caju crud, 10 migdale crude.

Aluatul se face simplu: in faina amestecata cu praful de copt si zaharul pudra, am facut o  gropita in mijloc si am adaugat oul batut bine si margarina topita. Se framanta bine, sa se incorporeze toata faina, dar fara sa se exagereze, trebuie sa ramana faramicios.

Am curatat merele de coaja si de seminte, apoi le-am dat prin razatoarea mica. Am pus peste ele, zaharul vanilat si cele 3 lg de zahar tos, am picurat zeama de lamaie si am mestecat un pic.

Am taiat migdalele si caju-ul in bucatele mai mici cu cutitul, si le-am pus peste aluat.

Am pregatit o forma mica, rotunda de tort (15 cm), si am tapetat-o cu hartie de copt. Am pus marul ras cu tot cu sucul lasat, am pus deasupra tot aluatul faramitat, si cu o spatula am amestecat usor sa ajunga peste tot, dar cu grija sa ramana si pe deasupra, ca sa se “crocanteasca”. Am mai presarat un pic de zahar tos pe deasupra, sa se caramelizeze, si
sa arate bine dupa coacere.

Am dat la cuptorul incins pentru 20-25 min maxim.

A iesit super bun.

Inghetata nu mai aveam, dar l-am stropit cu ciocolata topita (6 bomboane de ciocolata si 2 lg de lapte, puse 1 minut in cuptorul cu microunde).














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu