marți, 13 mai 2014

MELCI CU FICATEI SI CHIMEN

Foarte potrivite pentru petreceri: spornice si rapide.

Necesar: ½ aluat foietaj (400 g), 500 g ficatei pui, 2 cepe, 5-6 catei usturoi, 1 ou, 1 lg chimen.
Am lasat aluatul la dezghetat si m-am apucat sa prepar umplutura.
Am spalat bine ficateii, i-am curatat si i-am taiat bucatele mai mici. Ceapa tocata maruntel, am pus-o la calit, dupa care am adaugat si ficateii. Cand au fost aproape gata, am pus usturoiul pisat, sare si piper.
Dupa ce ficateii au fost gata, i-am mutat intr-o craticioara, unde i-am pasat bine cu presa de piure.
Aluatul, dezghetat, l-am mai intins un pic cu sucitorul si l-am taiat in doua parti egale. Deasupra am repartizat compozitia uniform si am rulat strans. Am taiat felii de 1 cm, cu un cutit foarte ascutit.
Am pus in tava, pe hartie de copt si am uns cu ou batut.
Am presarat deasupra chimen si am dat la cuptorul incins pentru 15 min, pana s-au rumenit frumos.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu