Daca va
plac cartofii dulci (au gustul apropiat de cel al dovleacului), ca si mie, in combinatie cu carne, trebuie sa
incercati musacaua asta a mea!!!
Necesar: 2
cartofi dulci, 400 g carne tocata, 3 cepe, 1 morcov, 200 g cascaval, 2 oua, 3
lg bullion.
Am curatat
cartofii dulci, i-am taiat felii si i-am pus cateva minute, pe foc in apa
clocotita, cat sa se inmoaie o idee.
Carnea am
preparat-o cum o fac pentru musacale, lasagna, spaghete etc.
Am tocat
ceapa si am pus-o in tigaia cu un pic de ulei incins, am adaugat morcovul, dar
prin razatoarea mica , si am lasat sa se caleasca la foc mic, incet, batraneste…
Cand au inceput sa se inmoaie, am
adaugat carnea tocata. Am mestecat bine, din cand in cand, pana carnea s-a
albit (semn ca este gata). Am potrivit de sare si piper si am adaugat bulionul
subtiat cu cateva linguri de apa. Am lasat sa se lege sosul si am oprit focul.
Am montat
musacaua intr-o tava de sticla, pe fundul careia am pus cateva linguri din
sosul de la carne, punand alternativ randuri de cartof dulce, carne cu sos,
cascaval ras. Peste ultimul rand de cascaval ras, am pus 2 oua batute si am dat la cuptor pana s-au
inchegat si s-au rumenit frumos!
La servire
am preferat ca in loc de verdeata sa presar chimen, care se potriveste foarte
bine cu carnea de orice fel.
La ce temperatura la cuptor? Si cate Minute? Multumesc
RăspundețiȘtergere