Pentru ca mai aveam ceva materie prima de la prajiturile cu caise si visine executate in paralel J, am incropit repede si un tortulet, bun-bunut!
Necesar blat: 3 oua, 4 lg zahar, 3 lg ulei, 1 plic praf de copt, 1 lg pudra de roscove, 5 lg faina.
Am batut oualele cu zaharul si uleiul. Am amestecat faina cu praful de copt si roscovele, si le-am incorporat usor in compozitia cu oua. Am pus in tava, pe hartie de copt, la cuptorul incins, pentru 20-25 min. Am facut blatul in forma mica, rotunda.
Crema cu mascarpone, o aveam deja pregatita pentru prajiturile de mai sus (http://vulpeacofetar.blogspot.ro/2014/08/prajitura-cu-caise-si-crema-cu.html).
Am lasat blatul la racorit, apoi l-am taiat in trei felii. Am pus prima felie, am insiropat cu putin lapte, am pus crema si jumatati de caise, am pus a doua felie insiropata, crema si visinile ramase, si capacul, putin insiropat si el.
Am presarat pe deasupra nuca de cocos si stelute albe si galbene!
Am dat la rece, pana l-au devorat colegii mei J!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu