luni, 1 septembrie 2014

PRAJITURA CU MORCOV SI CREMA DE CIOCOLATA

Ati avut vreodata pofta sa faceti o prajitura cu morcovi??? Ei bine, eu da....asa a iesit prajitura asta de mai jos....superbuna!!!

Necesar blat: 7 morcovi mari, 12 lg zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 7 lg ulei, 5 oua, 10 lg faina, 1 lgta scortisoara.
Necesar crema: 2 plicuri crema de ciocolata pt prajituri de la Dr.Oetker, 300 ml lapte, 300 ml frisca lichida Meggle.
Necesar glazura: 100 ml frisca, 1 plic de bombonele colorate pentru décorat.

Am dat morcovii prin razatoarea mica, i-am pus intr-o craticioara,  am presarat   5 lg de zahar peste ei si i-am lasat in pace o jumatate de ora, dupa care am pus craticioara pe foc mic si am calit morcovul ca pe mere. Cand morcovul a fost gata, am oprit focul si am pus o lingurita de scortiosoara peste el. Am lasat la racit.
Am facut blatul, batand bine oualele cu 7 lg de zahar, 7 lg de ulei,  10 lg de faina amestecate cu plicul de praf de copt. Am adaugat si morcovul calit, si am omogenizat bine. Am turnat in tava pe hartie de copt si am pus in cuptorul incins pentru 30 minute. Am lasat sa se raceasca blatul si l-am taiat in doua.
Am preparat crema amestecand crema praf cu laptele rece de la frigider si cu frisca batuta tare.
Am insiropat felia de jos cu cateva linguri de lapte si am umplut bine cu crema. Am pus si a doua felie, insiropata si ea cu cateva lg de lapte. Am pus la frigider.
La servire am batut 100 ml de frisca lichida, si am ornat fiecare prajitura cu un mot de frisca si cu bombonele colorate.
Observatii:  Puteti sa ornati prajiturile cu frisca si sa le pastrati la frigider, dar bombonelele puneti-le la servire, pentru ca altfel, acestea se topesc pe frisca si arata urat.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu