Necesar: 5 oua, 10 lg zahar, 6 lg ulei, 3 plicuri zahar vanilat,
2 esente de lamaie, 300 ml lapte, 25 lg gris, 1 plic praf de copt, 3 lg mac.
Am batut oualele cu zaharul si uleiul pana s-au albit si
si-au dublat volumul. Am adaugat 150 ml de lapte, 1 plic de zahar vanilat si 1
esenta. Grisul l-am adaugat in ploaie,
impreuna cu praful de copt, amestecand bine.
Am turnat compozitia in doua tavi
patrate mai mici (de 20x20 cm), pe hartie de copt si am presarat macul pe
deasupra, apoi am dat la cuptorul
incins. Am lasat cam 30-35 min, pana s-a rumenit usor pe deasupra.
In timpul
asta, am pus restul de 150 ml de lapte pe foc, cu 2 lg de zahar, 1 esenta si 2 plicuri de zahar vanilat, pana s-a
topit bine zaharul.
Am turnat peste prajitura, si am mai dat-o cateva min la
cuptor. Am taiat-o cand s-a racorit.
Observatii: Trebuie neaparat insiropata, altfel este
inecacioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu