Daca aveti si voi pe acasa copii mici sau mari (ca ai mei J ), care din ouale Kinder pastreaza doar jucaria si ciocolata mi-o paseaza mie, atunci puteti sa o folositi in diverse moduri.
Unul dintre acestea il constituie delicioasele briose cu iaurt si ciocolata.
Din cantitatile de mai jos mi-au iesit 25 de briose mari.
Necesar: 7 oua, 250 g
zahar, 240 g unt, 280g iaurt simplu, 3 plicuri zahar vanilinat, 1 esenta rom, 1
plic praf de copt, 400g faina, 5 oua kinder, foi de copt pentru briose, forme
de aluminiu.
Am batut bine oualele cu
zaharul si zaharul vanilinat, pana s-a
umflat compozitia, dupa care am adaugat, pe rand: untul topit, esenta de rom,
iaurtul rece si faina amestecata cu praful de copt.
Am spart oualele de ciocolata,
cu mana, in bucati mai mici. E bine sa
fie luate direct din frigider, asa
ciocolata este mai rece, deci mai casanta si nici nu se topeste la
contactul cu mana.
Am pus jumatate din ciocolata sparta in compozitie, jumatatea a doua pastrand-o pentru a o presara pe deasupra aluatului.
Prefer formele de aluminiu, dublate cu hartie de copt pentru briose, pentru ca le pot pune in
tava de aragaz si intra mult mai multe decat in tava de briose, unde intra
maxim 12. In tava de aragaz imi intra 20 de forme, asa ca ecomonomisesc si timp
si gaz J
!
Cu polonicul am pus
compozitie in fiecare hartiuta de briose, cam pe 3 sferturi plina, am presarat
pe deasupra ciocolata sparta, pastrata de
mai devreme si am dat la cuptorul incins.
Acum eu nu stiu ce cuptoare aveti voi, dar eu
la aragazul meu, la temperatura maxima le las in jur de 25-30 min. Verificati
cu un bat de frigaruie daca sunt facute, dupa ce le vedeti crescute si
rumenite. Nu deschideti cuptorul mai devreme sa le intrerupeti coacerea cu
aerul rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu