marți, 5 martie 2013

LASAGNA CU CIUPERCI

Ce nu face omul cand are 2 pachete de foi de lasagna si chef de experimentat???
Se apuca sa faca trei feluri de lasagna in acelasi timp!!!
Observati  ca nu am spus ca omul ala este si sanatos J!!!!
Necesar:10 foi lasagna, 1 kg ciuperci proaspete, 1 morcov mare, 3 cepe, ½ cutie rosii in bulion, 2 lg bulion,  300 g carne tocata, 400 ml lapte, 3 lg faina, ½ lg nucsoara, ½ lgta piper, sare, 1 felie mica branza de bivolita, 1 felie cascaval..
Am tocat marunt ceapa si am pus-o la calit. Peste ea am pus si morcovul ras marunt si le-am lasat la calit. Am curatat ciupercile, le-am spalat bine si le-am tocat marunt. Le-am adaugat in tigaie si si le-am lasat pana s-a dus tot sucul pe care l-au lasat. Le-am potrivit de sare si piper.
Am facut sosurile bolognese si béchamel:  Am pus si restul de ceapa la calit. Peste ea am pus carnea tocata si am lasat-o pana a fost gata. Am adaugat rosiile in bulion tocate si am potrivit-o de sare si piper. Am pus 2 lg de ulei la incins, am presarat faina amestecand bine, apoi laptele putin cate putin, pana s-a ingrosat. Am presarat nucsoara si piperul si am potrivit de sare.
Am pus hartie de copt in tava, pe care am turnat 3 lg  de sos beschamel. Tava era patrata, mai mica, asa ca incapeau la fix doua foi de lasagna,  una langa alta. Am pus, deci, 2 foi, pe verticala, am pus deasupra jumatate din sosul Bolognese, 3 lg de sos béchamel, alte 2 foi de lasagna pe orizontala, 3 lg sos béchamel,jumatate din compozitia cu ciuperci, branza faramitata si  3 lg de sos. Au urmat alte  2 foi de lasagna, jumatatea ramasa de sos Bolognese, 2 lg sos béchamel. Am pus inca 2 foi de lasagna, peste care am turnat restul de compozitie de ciuperci, un pic de branza faramitata, 2 lg  sos béchamel. Peste ultimele 2 foi am turnat restul de sos béchamel  si am ras felia de cascaval.
Observatii:  Nu trebuie sa stea foarte mult la cuptor, doar cat trebuie foilor sa se inmoaie, astfel ca veti face sosurile mai zemoase. Foile de lasagna sunt de la Monte Banato si nu necesita fierbere.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu