Am gasit in piata niste ciuperci pleurotus enorme, asa ca am "tras" o ciorbita si o tocanita rapide.
Necesar: 1 ciuperca pleurotus (de vreo 800g), 1 ardei rosu,
2 morcovi, 2 cepe uscate.
Am calit ceapa, morcovul si ardeiul taiate maruntel, in
ceaun cu putin ulei, apoi le-am mutat intr-o oala, unde am pus pleurotusul
taiat suvite si apa cat sa acopere legumele si inca 3 degete deasupra.
Am pus
pe foc si am adaugat cativa cartofi fierti si morcovi, care imi ramasesera de
la o supa crema de conopida.
Am lasat sa dea un clocot, am verificat sa fie ciuperca fiarta,
am potrivit de sare si gata ciorbita.
Este gustoasa, este de post, poti sa o mananci si rece de la
frigider.
Observatii: Ciuperca asta nu trebuie curatata, doar spalata
foarte bine, inainte de taiere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu