Vi se intampla si voua sa aveti pofta de ceva dulce si sa
incropiti o prajitura din diverse ce mai aveti prin casa?
Necesar: 2 oua, 10 lg zahar, 1 lgta scortisoara, 125 g
margarina pentru prajituri Unirea, 1 castronel mic cu dovleac ras, 1 iaurt
Espression de la Pilos, un mana de alune prajite si macinate, 6 lg faina.
Dovleacul ras (de la congelator) mi-a ramas de la alta
prajitura (amestecat cu 2 lg de zahar si scortisoara).
Doar 2 oua mai aveam, asa ca le-am batut bine
cu 8 lg de zahar, pana si-au triplat volumul.
Am adaugat margarina inmuiata si iaurtul si am frecat bine. Iaurtul Expression
de la Pilos este de fapt o mousse cu branzica si iaurt cu 20% preparat din
fructe (foarte bun). Am folosit unul cu cirese. Au urmat dovleacul cu tot cu
sucul lasat si faina.
Am pus in tava pe hartie de copt si pe deasupra am presat
alunele macinate.
Ajunge pentru o forma rotunda de tarta, cu diametrul de 27 cm si inaltimea de 3 cm.
La cuptor a stat cam 30 min. Pentru ca nu are praf de copt nu creste foarte
mult, iar pentru ca are iaurt,
consistenta nu va fi una pufoasa. Este mai buna rece, se simte doar dovleacul,
nu si ciresele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu