duminică, 19 iulie 2015

PRAJITURA CU GRIS SI MAC

Necesar: 5 oua, 10 lg zahar, 6 lg ulei, 3 plicuri zahar vanilat, 2 esente de lamaie, 300 ml lapte, 25 lg gris, 1 plic praf de copt, 3 lg mac.

Am batut oualele cu zaharul si uleiul pana s-au albit si si-au dublat volumul. Am adaugat 150 ml de lapte, 1 plic de zahar vanilat si 1 esenta. Grisul  l-am adaugat in ploaie, impreuna cu praful de copt, amestecand bine. 

Am turnat compozitia in doua tavi patrate mai mici (de 20x20 cm), pe hartie de copt si am presarat macul pe deasupra, apoi  am dat la cuptorul incins. Am lasat cam 30-35 min, pana s-a rumenit usor pe deasupra. 

In timpul asta, am pus restul de 150 ml de lapte pe foc, cu 2 lg de zahar, 1 esenta   si 2 plicuri de zahar vanilat, pana s-a topit bine zaharul.

Am turnat peste prajitura, si am mai dat-o cateva min la cuptor. Am taiat-o cand s-a racorit.


Observatii: Trebuie neaparat insiropata, altfel este inecacioasa.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu