duminică, 12 iulie 2015

PRAJITURA CU MALAI

Am vazut pe net o poza superba, cu o prajitura galbioara, frumoasa si pufoasa…. ca un pui :)! 
Nu am citit si reteta, am facut-o cum m-a taiat capul….

Necesar: 5 oua, 10 lg zahar, 6 lg ulei, 2 iaurturi Zuzu cu 0%, 300 ml lapte, 1 praf de copt, 3 plicuri de zahar vanilat, 2 esente de lamaie, 300 g malai.

Am batut oualele cu zaharul si uleiul pana s-au albit si si-au dublat volumul. Am adaugat iaurturile si 150 ml de lapte, 1 plic de zahar vanilat si 1 esenta de lamaie. Malaiul l-am adaugat in ploaie, impreuna cu praful de copt, amestecand bine. 

Am turnat compozitia in doua tavi patrate mai mici (de 20x20 cm), pe hartie de copt si am dat la cuptorul incins. Am lasat cam 30-35 min, pana s-a rumenit usor pe deasupra. 

In timpul asta, am pus restul de 150 ml de lapte pe foc, cu 2 lg de zahar, 1 esenta de lamaie si 2 plicuri de zahar vanilat, pana s-a topit bine zaharul.

Am turnat peste prajitura, si am mai dat-o cateva min la cuptor. Am taiat-o cand s-a racorit.

A iesit exact cum o vazusem in poza aia.  In plus, aroma de lamaie a facut-o sa fie foarte gustoasa.


Observatii: Trebuie neaparat insiropata, altfel este inecacioasa.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu