De cand voiam sa
incerc sa fac un tort de morcovi!!!! Am citit mai multe retete si pana la urma
ce a iesit a fost ce e mai jos !!!
Necesar: 3 oua, 10 lg zahar, 6 lg ulei, 1 plic praf de copt,
2 plicuri zahar vanilat, 8 lg faina, 500 g morcovi, 1 esenta rom, nuca, 50 g
margarina, 10 bomboane de ciocolata.
Am ras morcovul pe razatoarea mica. Am batut oualele cu
zaharul, uleiul, zaharul vanilat si esenta de rom. Am adaugat faina amestecata cu praful de
copt. In compozitia rezultata am incorporat morcovul ras.
Am turnat totul intr-o tava, pe hartie de copt. Am rupt miezul de nuca in
bucati si am adancit o parte in compozitie, o parte am presarat-o pe deasupra.
Am dat la cuptorul incins pentru 45 min la foc mediu.
Am facut o glazura, topind mai multe bomboane de ciocolata,
in care am adaugat margarina, amestecand pana s-a incorporat si a fluidizat
ciocolata. Am turnat deasupra si l-am lasat la rece 1 ora.
Am facut tortul asta intr-o tava patrata (22x22x5)(unde scrie ca tortul e neaparat
rotund? ).
Observatii: Nu se taie cald in nici un caz! Proba cu
scobitoarea nu este foarte relevanta, pentru ca la cantitatea asta de morcovi,
blatul ramane un pic moale, pana se raceste!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu