Stiti ce este anasonul? Este o planta aromata, de fapt extrem
de aromata, care are pe langa un gust intens si dulceag si proprietati
medicinale. O sa-l gasiti si in ceaiul contra colicilor pentru bebelusi.
Mie imi place enorm gustul lui, si intr-o zi am incercat sa
fac biscuiti cu anason sa vad ce iese. Si a iesit o minunatie….
Ca sa fie mai deosebiti, cum este si gustul anasonului, i-am
facut sub forma de nasturasi, cu ajutorul unui pai de baut si cu manutele
Laviniei (fata mea cea mica).
Necesar: 500 g faina, un praf de sare, 250 g margarina, 2
oua, 200 g zahar pudra, 3 lg rase cu pudra de anason.
Am pus faina intr-un castron mai mare si am amestecat-o cu
un praf de sare, cu zaharul pudra si cu anasonul. Am facut o adancitura in
mijlocul amestecului de prafuri si am adaugat margarina inmuiata bine si oualele batute. Am framantat energic, pana s-a
omogenizat si s-a dezlipit de pe peretii castronului, apoi am pus la frigider,
intr-o punga de plastic, pentru jumatate de ora.
Am scos de la frigider si am intins o foaie subtire (de 5 mm), din care am decupat
cu o forma rotunda. Pe fiecare cerc, Lavinia a decupat, cu un pai de baut, cate
4 gaurele, sa semene cu un nasture.
Din marginile ramase dupa decupare, am format o noua foaie,
am decupat din nou, pana s-a epuizat cu totul.
Am pus pe hartie de copt, in tava, la cuptorul incins, pentru
10-12 minute la foc potrivit.
Observatii: Fiind produs uscat, fara crema, pot fi pastrati si 2 saptamani, intr-un borcan
sau cutie de tabla. (Mereu pastrez cate unul, sa vad cum se comporta J!)
Au iesit super gustosi, chiar si adultii au fost incantati de
ei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu