Necesar: 10 rosii maricele (sau cate 2 de persoana), 1 capatana
usturoi, 3 cepe, 2 morcovi, 500 g carne tocata, 1 feliuta cascaval (100g), sare si piper, 1 plic condimente pentru drob
(de la Cosmin).
Am taiat
cate un capacel mic deasupra, pe care l-am pastrat, am scobit rosiile de miez cu o lingurita, pe care
miez l-am “blenduit”, facandu-l pasta.
Am pregatit
umplutura de carne in wok, punand in
ordine (cu mici pauze intre ele J), intr-un pic de ulei incins:
usturoiul trecut prin presa, ceapa data prin blender (chopper), morcovul dat
prin razatoarea mica. Cand s-au inmuiat, am pus si carnea tocata, amestecand
mereu, sa se desfaca. Cand s-a albit, am
pus condimentele pentru drob si miezul de rosii, 2 lg de apa, sare si piper. Cand
da usor in clocot, e gata.
Am ras
cascavalul si l-am amestecat cu carnea inca fierbinte, dupa care am umplut
rosiile. Am infipt capacelul intr-o parte (oblic). Am mai pus deasupra un pic
de cascaval ras, si un pic din uleiul scurs de la carnea preparata mai sus.
Le-am pus
intr-o tava de sticla, cu putina apa pe fund, si le-am dat la cuptorul incins
pentru vreo 30 - 35 min!
S-a format
un sos asa gustoooos….si cu painea calda……!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu