COMENZI

Dragii mei,

Aproape toate prajiturile pe care le gasiti pe acest site se pot comanda printr-un email la mihaelavulpe75@gmail.com.

Cu stima,

Mihaela Vulpeduminică, 7 iulie 2013

SOS PENTRU PASTE PENTRU IARNA


Am plecat la “plesneala” cu sosul asta, pentru ca initial voiam sa fac kethup, dar m-am razgandit pe traseu si am facut un experiment cu legumele din casa! A iesit un sos foarte bun. La iarna, cand n-o sa am chef de facut mancare, fierb repede niste paste si trantesc un borcan de sos peste ele si voila….gata masa!!!


Necesar: 9 kg rosii bine coapte, 2 kg ardei gras galben, 1,2 kg ceapa uscata, 5 buc morcovi, 6 lg sare mare, 8 lg zahar, 1 pahar otet (200 ml), 1 plic cimbru maruntit uscat.

Am dat rosiile prin masina speciala de rosii, iar ardeii, ceapa si morcovii prin masina normala de tocat carne, apoi le-am amestecat bine pe toate. Am pus sarea mare si zaharul si am mestecat cateva minute sa fiu sigura ca s-au topit. Am turnat si otetul si cimbrul maruntit si am mai mestecat odata. Am pus la foc in doua oale, umplute pe jumatate, ca rosiile cand fierb se cam ridica spre marginea oalei si mi-era mila de aragazul meu! Am lasat pe foc potrivit pana a scazut la jumatate, si nu mai forma spuma, iar sosul era legat (cam o ora). Am lasat sa se racoreasca si am pus amestecul la borcane, pe care le-am fiert cam 40 minute.

Mi-au iesit 13 borcane: 5 de 800g si 8 de 450g.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu