marți, 30 iunie 2020

Fusili cu carne si sos de soia


Am trait niste zile care ne-au impus economie si restrictii de deplasare, asa ca din 8 felii de pulpa puse la congelator pentru gratar, am preferat sa fac 2 feluri de mancare...

Ingrediente: 1 pachet de paste fusili tricolore (500g), 4 felii de pulpa (cam 400g), 1 cutie sos de rosii ( 500ml),  3 lg sos de soia, 1 lg amidon,  1lgta sirop de rodie (optional – este adus din Turcia), 3 cepe.


Am pus sa fiarba apa pentru paste, cu sare si un strop de ulei. 

Am taiat carnea cubulete mici si am presarat- cu sare, piper, amidonul, 1 lg de soia si siropul de rodie. Le-am amestecat bine si le-am lasat 5 min sa se odihneasca, apoi le-am pus in tuci,  in ulei fierbinte.

Am pregatit si sosul, punanad la calit ceapa taiata felii, peste care am adaugat cutia cu sos de rosii, 1 pahar mic de apa (cam 100 ml), si 2 lg sos de soia. Am lasat sa fiarba la foc mic si am adaugat si carnea, iar pastele, fiind  gata si ele, le-am trecut direct din cratita in care au fiert in wok-ul cu sos.

Le-am lasat acolo cam 10 min, verificand sa nu se prinda.

S-a mancat tot din prima J !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu