marți, 30 iunie 2020

Prajitura din „resturi”


Vi se intampla si voua sa aveti pofta de ceva dulce si sa incropiti o prajitura din diverse ce mai aveti prin casa?

Necesar: 2 oua, 10 lg zahar, 1 lgta scortisoara, 125 g margarina pentru prajituri Unirea, 1 castronel mic cu dovleac ras, 1 iaurt Espression de la Pilos, un mana de alune prajite si macinate,  6 lg faina.

Dovleacul ras (de la congelator) mi-a ramas de la alta prajitura (amestecat cu 2 lg de zahar si scortisoara).  

Doar 2 oua mai aveam, asa ca le-am batut bine cu 8 lg de zahar, pana si-au triplat volumul. 

Am adaugat margarina inmuiata si  iaurtul si am frecat bine. Iaurtul Expression de la Pilos este de fapt o mousse cu branzica si iaurt cu 20% preparat din fructe (foarte bun). Am folosit unul cu cirese. Au urmat dovleacul cu tot cu sucul lasat si faina.

Am pus in tava pe hartie de copt si pe deasupra am presat alunele macinate. 

Ajunge pentru o forma rotunda de tarta, cu diametrul de 27 cm si inaltimea de 3 cm.

La cuptor a stat cam 30 min.  Pentru ca nu are praf de copt nu creste foarte mult, iar pentru ca are iaurt,  consistenta nu va fi una pufoasa.  Este mai buna rece, se simte doar dovleacul, nu si ciresele. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu