Ei, ma apuca pe mine seara, asa cate un dor de duca…spre bucatarie. In loc sa “tocesc” telecomanda, eu muncesc din greu aragazul! Cred ca, daca ar fi avut loc, s-ar fi aruncat de mult pe geam , saracutul!
Necesar: Aluat: 2 cani faina, ½ cana lapte, 2 oua, sare.
Necesar: Umplutura: 500 g branza de vaca, 100 g unt, 100 g smantana, marar (optional).
Am facut un aluat din care am intins o foaie pe care am taiat-o in dreptunghiuri, apoi in patrate. Am sfaramat branza de vaca si am amestecat-o cu untul (de casa) si smantana.
Am pus pe fiecare patratel cate o lingurita de umplutura si am lipit marginile, presandu-le cu furculita.
Cand toti coltunasii au fost impachetati, am pus apa la fiert, in care am adaugat si o lingura de sare. Aveti grija sa folositi o oala sau o cratita incapatoare, sa puneti toti coltunasii odata. Cand apa a fiert am adaugat toti coltunasii si i-am lasat sa fiarba. O sa stiti ca sunt gata, cand o sa urce toti la suprafata, inghesuindu-se sa iasa afara! Am oprit focul si i-am mai lasat cateva minute in apa clocotita. Apoi i-am scurs bine, i-am amestecat cu putin unt si i-am servit cu smantana.
Observatii: Nu va faceti griji din cauza formei lor, ii faceti asa cum simtiti, nu trebuie sa fie standard!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu