sâmbătă, 18 mai 2013

PRAJITURA CU ROM SI LICHIOR DE CAFEA

Prajitura asta am facut-o, pentru ziua mea,  pornind de la o reteta primita de la Deva, dar pe care am modificat-o, dupa bunul plac.
Necesar blat: 8 oua, 10 lg zahar, 8 lg faina, 1 plic praf de copt.
Necesar crema: 100 ml lichior de cafea, 25 ml esenta de rom, 200 g nuca, 1 lg plina cu pudra de roscove, 200 g margarina, 150 g zahar, 150g marmelada de caise.
Necesar glazura: 1 plic glazura de ciocolata de la Dr.Oetker.
Am separat  oualele, si am batut albusurile tari impreuna cu zaharul, apoi am adaugat alternativ un galbenus , o lg cu faina amestecata cu praf de copt, pana  am terminat si galbenusurile si faina. Am pus in tava, pe hartie de copt,  in cuptorul incins, pentru cam 30-35 min.
Dupa ce s-a racit, am  taiat in doua pe orizontala, in  asa fel incat sa rezulte o felie mai groasa si una mai subtire.  Partea mai groasa va deveni baza prajiturii.
Partea mai subtire am faramitat-o  intr-un castron si am turnat peste ea romul si lichiorul de cafea (productie proprie J). Am amestecat pana s-a absorbit tot lichidul. Untul l-am  frecat bine cu zaharul (daca doriti topirea lui sa fie mai rapida folositi zahar pudra), cu pudra de roscove si cu nuca macinata, dar nu foarte marunt. In aceasta compozitie am  adaugat si blatul faramitat anterior. Am omogenizat bine.
Pe felia mai groasa de blat am insiropat-o  cu compot de cirese( sau cu ce aveti la indemana), am  uns cu marmelada (sau gem) de caise (sau fructe), intr-un strat nu prea gros. Peste marmelada, am nivelat crema si am dat-o un pic la rece, dar nu la frigider. Peste ceva vreme, poate 1 ora, nu mai stiu J, am pregatit glazura de ciocolata, dintr-un plic de la Dr.Oetker, din lipsa de timp. Am turnat pe deasupra glazura si am dat-o inapoi la rece.

Observatii: MERITA INCERCATA!!!! A iesit excelenta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu