duminică, 16 februarie 2014

PRAJITURA CU CREMA DE TAPIOCA

Necesar blat: 5 oua, 7 lg zahar, 5 lg ulei, 3 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 lg cacao, 400 ml lapte, 240 g faina.

Necesar crema: 200 g tapioca, 1,2 l lapte, 200 g zahar,  200 g margarina, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 1 praf sare, 1 canuta mica apa, 100 ml frisca lichida Meggle, ½ esenta vanilie.

Necesar glazura: ½ tableta ciocolata, 1 lg ulei, 100 ml frisca lichida Meggle, 100 g nuca.



Am pus perlele de tapioca intr-o craticioara la hidratat cu canuta de apa, pentru o jumatate de ora,  si m-am apucat de blat.

Am batut oualele cu zaharul si zaharul vanilat, cu uleiul si 200 ml lapte. Am adaugat prafurile amestecate (faina, cacaua, praful de copt) si am omogenizat bine. Am turnat in tava, pe hartie de copt, si am dat la cuptorul incins pentru 25-30 min. L-am lasat la racit.

Crema am facut-o astfel: tapioca hidratata am pus-o cu tot laptele si un praf de sare pe foc. Cand a inceput sa se ingroase, am tras de pe foc si am adaugat zaharul, esenta de vanilie, zaharul vanilat si galbenusurile de la cele 2 oua, mestecand mereu. Am pus din nou pt 2 minute pe foc, apoi am stins focul si am adaugat si albusurile batute spuma, mestecand energic, pana la omogenizare.  Este gata cand perlele sunt translucide. Am lasat-o la racorit si am adaugat margarina, si frisca batuta bine.

Glazura am facut-o, punand intr-un ibric 1 lg de ulei, si frisca lichida, si ciocolata taiata bucatele mici. Am pus la foc mic mestecand mereu, pana la topire si omogenizare. Am lasat-o la racorit.

Am insiropat blatul cu 200 ml lapte, am nivelat crema deasupra, iar glazura am turnat-o in fir subtire, pe toata suprafata. Deasupra am presarat nuca bine macinata.

Am lasat-o la frigider peste noapte.
La servire, am ornat-o cu jumatari de nuca.

Observatii: Este o prajitura foarte buna, crema insa este sensibila, trebuind pastrata la frigider. Nu se strica, nu-si schimba culoarea, dar are tendinta sa se intinda la caldura.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu