Cum mere se gasesc prin toate casele,
asigurati-va ca aveti si un foietaj in congelator, si cand aveti chef de ceva dulce
rapid, in post sau nu, sau cand va pica musafiri neasteptati, faceti placinta
asta.
Necesar: 1 foietaj Bella de 800g (sau doar
o foaie de 400g), 6-8 mere mari, 5 lg zahar, 1 lg scortisoara, nuca, migdale,
alune (optional), 1 ou.
Am curatat merele de coaja si seminte si
le-am dat prin razatoarea mare. Le-am pus intr-un castron, si le-am amestecat
cu zaharul si scortisoara, si le-am lasat sa stea, sa-si lase sucul, pana s-a
dezghetat foietajul.
Foietajul decongelat l-am mai intins un pic
cu sucitorul. Am decupat o foaie si am pus-o in tava pe
foaie de copt. Deasupra am pus merele un pic scurse.
Am taiat foietajul in fasii si am acoperit
merele, trecand cu ele pana sub foaia de jos, sa nu se desfaca la copt. Am
format floricele si frunze. Am uns cu ou si
am pus la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 20-25 min, pana se rumeneste
foietajul.
Am facut si placinte rotunde si patrate si dreptunghiulare, in functie de tava folosita. Toate arata bine J si gustoooase rau!
Observatii: Daca este post, ungeti placinta cu ulei sau apa
minerala si presarati un pic de zahar tos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu