Necesar: 2
vinete, 300 g carne tocata, 2 morcovi mici, 3 cepe uscate, 2 fire ceapa verde,
1 capatana mica usturoi uscat, 1 cub mic cascaval, sare si piper.
Vinete ne
trebuie cate o jumatate pentru fiecare persoana, deci eu am folosit doar 2.
Le-am taiat in jumatate, le-am scobit de miez, si le-am presarat cu sare mare
si le-am lasat cu fata in jos, sa se scurga bine de zeama amara.
In timpul
asta am pregatit compozitia de carne: am tocat si prajit ceapa uscata, peste
care am adaugat carnea tocata. Cand s-a albit, am adaugat un praf de sare si
unul de piper. Separat, in alta tigaie,
am pus un strop de ulei, in care am tras usturoiul tocat la cutit, morcovul
cubulete micute si ceapa verde. Cand au
fost gata, le-am amestecat pe amandoua si le-am pus la scurs (de ulei).
Am prajit un pic in tigaie vinetele, pe ambele
parti, doar cat sa se rumeneasca usor. Le-am pus intr-o tava de
sticla. Am presarat cascaval ras peste ele, am pus compozitie de carne, si am
ras inca putin cascaval pe deasupra.
Am dat la
cuptor, pentru 30 min la foc potrivit.
Observatii: Pentru ca vinetele sunt mare "amatoare" de ulei, umblati cu masura cu uleiul si scurgeti bine umplutura, altfel n-o sa le puteti manca!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu