Necesar: 1 bucata
muschi, 4 felii salam uscat (Sinaia), 5-6 felii subtiri de cascaval, 1 conserva
mica ciuperci, ½ cutie de rosii taiate in bulion, 1 praf de usturoi granulat, sare si piper.
Muschiul
l-am taiat in doua bucati egale pe toata lungimea lui, dar nu de tot, dupa care
l-am intors cu fata in jos si am taiat din nou in bucati egale, ambele laturi,
plecand de la mijloc spre laterale, din nou nu pana la capat. A rezultat o
“foaie” de muschi pe care am batut-o usor cu ciocanul.
Am presarat
pe ea un praf de usturoi granulat, sare si piper, am presatat
un pic de cascaval ras, am pus feliile de salam (in lungimea muschiului), peste
ele cascaval ras, ciuperci de la conserva , scurse bine, cascaval ras.
Am rulat
strans muschiul si l-am prins cu scobitori. L-am pus un pic in tigaie pe toate
partile, apoi l-am mutat in tava (in care am pus 2-3 lg de apa) si l-am dat la cuptor. A stat acolo cam 35
min, dupa care am pus peste el si in tava, rosiile in bullion (cuburi), si l-am
pus inapoi in cuptor pentru inca 20 min.
Cand l-am
scos din cuptor, l-am lasat la racorit, apoi i-am scos scobitorile. Aveti grija
sa nu rupeti muschiul cand le scoateti.
Am taiat in
felii la servire.
Observatii:
Ca sa nu rupeti muschiul cand scoateti scobitorile, impingeti (nu trageti) si
tineti pe loc cu o furculita zona din
jurul scobitorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu