miercuri, 24 octombrie 2018

MAMALIGA CU PROSCIUTTO SI OUA DE PREPELITA


Pentru un pranz delicios cand nu ai chef sa mananci ce ai prin frigider, dar nici nu vrei sa stai prea mult in bucatarie, faceti o mamaliga plina cu de toate…

Necesar mamaliga:  500 g malai, 5 lg ulei, 2 lg sare, 3,5 l apa.

Necesar umplutura: 200 g prosciutto  crud uscat, 10 felii branza topita, 250 g cash afumat, 1 felie de telemea vaca, 15-17 oua de prepelita, sare si piper.
 
Am facut mamaliga, si am lasat-o in tuci pana s-a fiert bine.
 
Am turnat 3 sferturi din ea in tava de sticla unsa cu un pic de ulei, si m-am apucat de umplut…un rand generos de cas ras, un rand de  carpaccio,  inca un rand de cas, unul de telemea, rasa si ea, peste care am pus feliile de branza topita, si restul de mamaliga.
Am nivelat bine si am mai ras un strat de cas afumat. Am facut cu degetul indoit adancituri, in care am spart oualele de prepelita. Am presarat piper pe deasupra si un praf de sare si am bagat la cuptorul incins, pana cand s-a rumenit pe deasupra si s-au facut si outele de prepelita.









 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu