Necesar
blat: 4 oua, 5 morcovi mari, 15 lg
zahar, 200 g nuci macinate, 6 lg ulei, 1 esenta portocala, 1 plic praf de copt,
2 lg rase scortisoara, 1 lgta anason, 1 lgta rasa nucsoara, 10 lg faina.
Necesar
crema: 300 ml frisca lichida, 500 g mascarpone, 4 lg zahar pudra.
Am ras
morcovii pe razatoarea mica si am pus 5 lg de zahar peste ei. Am lasat vreo 10
min sa extraga sucul din el. Am pus in craticioara pe aragaz si am calit pana
s-a inmuiat, dupa care am adaugat 1 lg de scortisoara. Am pus la racit si m-am
apucat de blat. Am batut ouale cu restul de zahar (10 lg), cu uleiul, si am
adaugat esenta de portocala si prafurile amestecate (faina, praful de copt si
mirodeniile). Am adaugat nuca macinata
(dar nu prea mic) si am mestecat usor cu lingura. Am adaugat si morcovul
racorit.
Am intins
compozitia in tava aragazului, pe hartie de copt si am dat la cuptorul incins
cam 30 min (la treapta maxima, nu stiu ce temperatura are J).
In timp ce
se racorea, am batut frisca tare, cu zaharul pudra si am adaugat cele doua
cutiute de mascarpone. Am batut pana s-a intarit si am dat-o un pic la frigider.
Peste blatul
racit, am intins bine crema si am presarat fulgi de migdale.
Am dat la
frigider si am taiat-o peste 2 ore…superbunaaa… nu m-au crezut ca este cu
morcovi J!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu