Am vrut sa
fac ceva deosebit…si zic ca mi-a iesit…a fost super buna.
Necesar: 500 g faina, 1 plic praf de copt, 100 g zahar
pudra, 1 ou, 100 g margarina, 1 esenta portocale, 3 plicuri zahar vanilat, 3-4 lg granola, 3 lg merisoare confiate, 3 lg
caju, 2 lg seminte dovleac, 1 lg stafide, 3 lg nuci macinate, 1 lgta seminte
in, 1 lg alune prajite macinate.
Am
amestecat faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat si praful de copt, apoi am
adaugat oul, margarina si esenta. Am framantat
bine, daca va iese prea uscata si faramicioasa, si nu va place (desi iese buna
si asa), mai puneti un ou sau 50 g margarina. Framantat bine, ar trebui sa nu
se mai faramiteze. Am pus hartie de copt
in tava, si deasupra am pus aluat turtindu-l cu degetele si intinzandu-l in
tava. Nu trebuie sa fie prea subtire, ca se arde repede si o sa fie crocant.
Stratul sa aiba in jur de 1 cm, ca mai creste la copt. Si sa nu fie intins
perfect, sa ramana asa cu urme de degete, sa adere semintele. Mie mi-au cam sarit
cand am taiat prajitura, asa ca un strat foooarte subtire de gem, intins peste
aluat, va tine mai bine semintele aproape.
Am dat la
cuptorul incins, la foc potrivit cam 20-25 min. Cand s-a rumenit e gata.
Atentie ca se poate arde usor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu