Necesar: 3 kg gogosari, 1 cana otet, 1 cana zahar, 1 cana ulei,500 g bulion dulce mai concentrat, 1 lg rasa de sare, 1 lg piper boabe, 1 lg boabe de mustar, 3 foi de dafin.
Procedeul este acelasi ca si la gogosarii cu mustar.
Se spala si se curata gogosarii de cotoare si de seminte. Se taie feliute. Intr-un vas incapator, mai inalt, se pun toate la fiert , mai putin gogosarii. Cand lichidul da in clocot, se introduce cate o transa de gogosari (cat sa fie acoperiti de lichid), si se lasa cam 10 minute, pana se inmoaie bine. Se repeta operatiunea de cate ori este nevoie. Se scot intr-un vas, pana se termina toti gogosarii. Se pun imediat in borcane, presand un pic sa nu ramana spatii goale, si se toarna deasupra sosul de bulion.
Observatii: Sunt foarte buni, putand fi folositi cu succes la orice tip de friptura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu