sâmbătă, 2 martie 2013

LASAGNA CU BRANZA

Necesar: 8 foi lasagna, 400 g branza bivolita, 1 morcov mare, 3 cepe, 2 lg bulion, 300 g carne tocata, 400 ml lapte, 3 lg faina, ½ lg nucsoara, ½ lgta piper, sare, 1 felie cascaval.
Sosul bologneze: Am pus ceapa la calit impreuna cu morcovul ras marunt. Peste ea am pus carnea tocata si am lasat-o pana a fost gata. Am potrivit-o de sare si piper si am adaugat bulionul subtiat cu o ceasca de apa. Am lasat sa se lege putin si am oprit focul.
Sosul béchamel: Am pus 2 lg de ulei la incins, am presarat faina amestecand bine, apoi laptele putin cate putin, pana s-a ingrosat. Am presarat nucsoara si piperul si am potrivit de sare.

Am pus hartie de copt in tava, pe care am turnat 2 lg  de sos beschamel. Tava era patrata, mai mica, asa ca incapeau la fix doua foi de lasagna,  una langa alta. Am pus, deci, 2 foi, am pus deasupra jumatate din sosul Bolognese, 3 lg de sos béchamel, alte 2 foi de lasagna, 3 lg sos béchamel, branza faramitata si repartizata uniform, iar 3 lg de sos. Au urmat, fireste, 2 foi de lasagna, jumatatea ramasa de sos Bolognese, 2 lg sos béchamel. Am terminat, punand ultimele 2 foi de lasagna, peste care am turnat restul de sos béchamel, si am ras felia de cascaval.
Observatii: Nu trebuie sa stea foarte mult la cuptor, doar cat trebuie foilor sa se inmoaie, astfel ca veti face sosurile mai zemoase. Foile de lasagna sunt de la Monte Banato (care sunt mult mai ieftine decat alte marci) si nu necesita fierbere.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu