Am auzit
mereu ca dorada este cel mai bun peste, ca bate codul si somonul, dar nu am
fost foarte curioasa sa incerc, pentru ca este destul de scumpa. Totusi, mi-am
calcat pe buget J, si am luat doua bucati sa vad ce si cum…
Necesar: 2
dorade eviscerate (sau cate una de persoana), 1 plic condimente pentru peste de
la Cosmin, 1 lamaie, 2 lg ulei masline, 2-3 cartofi, 2 morcovi, 2 catei
usturoi, sare si piper.
Am spalat
doradele bine, le-am uns peste tot cu amestecul de ulei de masline, condimente, sare si
piper. Le-am umplut burtile cu felii de lamaie si cateva feliute foarte subtiri
de usturoi. Le-am pus in tava de sticla, peste cartofii si morcovii taiati
felii subtiri (cu 2-3 lg de apa).
Au stat in
cuptorul incins cam 35-40 min.
La servire
am inlaturat lamaile din burta lor.
Nu pot sa va
spun personal cat este sau nu de gustoasa dorada, pentru ca nu am apucat, dar
unul din copii mei care nu se omoara cu pestele, a mancat una intreaga…deci?? Plus
ca sotul meu a “lins-o” pe cealalta….deci??? Presupun ca e adevarat ce se
spune!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu