Imi plac
dovleceii in toate formele, dar nu fierti (nu-mi place textura lor in ciorba)! Am
zis totusi sa incerc o supa crema in care sa mai pun si alte legume!
Necesar: 4 dovlecei, 2 cartofi, 1 morcov, 2 cepe, 200
ml lapte, sare si piper.
Am taiat
dovleceii, curatati de coaja, in patru si le-am scos semintele. I-am pus in
oala cu presiune impreuna cu restul de
legume, taiate cuburi mari, cu apa cat sa le acopere.
Cand oala a
fluierat si m-a atentionat ca si-a terminat partea ei de treaba, am scos
legumele si le-am mutat in blender. Am pus peste ele laptele cate putin, pana
am ajuns la consistenta pe care mi-o doream.
Am potrivit
gustul de sare si piper. La servire am pus pe deasupra susan alb si negru.
E buna, vara
poate fi consumata si rece din frigider!
Observatii: puteti sa adaugati si o lingura de ulei sau un cubulet de unt!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu