sâmbătă, 15 octombrie 2011

FAGURI CU CREMA

Este o reteta care iti testeaza rabdarea, si care necesita o forma speciala,  dar in final merita! Stiu ca exista si aparate de facut gofre, dar eu nu am vazut pe nicaieri. Cantitatea de mai jos este pentru aproximativ 60 buc (la mine totul este in cantitati industriale, familie numeroasa, prieteni bineveniti!), voi puteti sa le reduceti la jumatate.

Necesar: 7 oua, 10 lg zahar, 10 lg ulei, 13 lg faina, 1 praf de copt, coaja de lamaie si portocala, 1 esenta de vanilie (eu am pus esenta de lamaie facuta de mine).

Initial separam oualele, dar odata am uitat sa fac asta si rezultatul a fost acelasi,  asa ca nu va mai stresati, dati-i inainte! Se amesteca ingredientele pe rand, exact asa cum scrie in reteta. Daca aveti norocul sa fi mostenit o forma de fonta pentru faguri, o puneti pe aragaz sa se incinga. Daca aveti aparat, foarte bine, dar eu nu stiu sa va spun cum se foloseste! In forma se pune cu lingurita din compozitie, si se lasa pe foc cam jumatate de minut pe fiecare parte.
Nu-i nimic daca vi se arde prima, nu va speriati, abia va dati seama cat de repede se fac. Daca vi se ard si urmatoarele 10, ori lasati focul mai mic, ori va apucati de alta reteta.
Dupa ce ati terminat de copt fagurii o sa trebuiasca sa faceti o crema cu care sa-i umpleti, dar o sa fiti prea obositi ca sa mai faceti cine stie ce crema elaborata, asa ca veti lua o crema pentru prajituri de la Dr. Oetker, de care vreti voi, si o s-o preparati cum scrie pe plic.
Se ung fagurii cu crema din plin si se lipesc doi cate doi. Chiar daca vi se par uscati, la cateva ore dupa ce ii umpleti cu crema,  vor fi fragezi.

Observatii: Inainte sa-i servesti, presara pe marginea lor, pe partea pe unde iese un pic crema, nuca de cocos daca ai facut cu crema de ciocolata, betisoare de ciocolata daca ai facut cu crema de vanilie, si betisoare colorate daca ai facut cu crema de caramel. Atentie la betisoarele colorate! Sunt foarte dragute si de efect, dar daca le puneti prea devreme, riscati sa se topeasca partial, iar culoarea lor sa intre in crema si sa arate  nu prea bine!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu