vineri, 3 aprilie 2020

Placinta cu mere si anason

 Anasonul este unul dintre cele 6 condimente care nu-mi lipsesc niciodata din casa, gustul lui fiind in preferintele mele pe primul loc, langa scortisoara si cuisoare.
Asa ca fac mereu experiente cu el, aducandu-i gustul dulceag  in biscuiti, prajituri, budinci si acum si in placinte.

Eu am aproape intotdeauna un foietaj de la Bella in congelator (pentru situatii de urgenta), si mere in casa.  Asa daca te trezesti cu musafiri (desi nu este cazul zilele astea L) sau cu o pofta de dulce, scoti foietajul din frigider si faci repede o placinta cu mere (sau cu orice).

Ingrediente: 5-6 mere mari, 4 lg zahar, 1 lg anason, 2 lg nuci macinate, 1 foietaj Bella, 1 ou.

Merele date prin razatoare, le amestec cu zahar si cu anasonul. Le las sa-si lase sucul, pana se dezgheata si aluatul.  Aluatul nu trebuie intins cu sucitorul pentru ca i se sparge fibra si daca se intinde prea mult, se va usca prea tare la copt, arzandu-se si faramitandu-se. Eu fac asta usor cu mana, dar doar cat sa mai castig 3-4 cm.

In tava, indiferent de forma ei, pun hartie de copt, si o foaie din foietaj decupata corespunzator.  

Peste foietaj pun merele scurse bine, nuca maruntita si ma apuc sa „impletesc” fata placintei. Puteti s-o faceti absolut in orice fel va trece prin cap.

Ung toata fata placintei cu ou batut si presar un pic de zahar tos, sa se caramelizeze la cuptor.

In maxim 20 min este gata (la mine... voi verificati sa fie copt foietajul si umflat).

Va pun mai jos mai multe poze sa va inspirati.

PS:  Sucul ala ramas de la mere  nu trebuie aruncat, daca mai faceti vreo prajitura in acelasi timp cu placinta, folositi-l cu incredere, sau cu un pic de amidon il puteti transforma in cateva minute pe foc intr-un sos pentru placinta.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu