COMENZI

Dragii mei,

Aproape toate prajiturile pe care le gasiti pe acest site se pot comanda printr-un email la mihaelavulpe75@gmail.com.

Cu stima,

Mihaela Vulpe







joi, 1 ianuarie 2015

FURSECURI CU VITRALIU

Vazusem mai demult pe pinterest, niste poze cu niste biscuiti care aratau senzational. “Biscuiti cu geam” le spunea fata mea cea mica. Am uitat o vreme de ei, pana cand intr-o zi, facand cumparaturile pentru craciun, am dat peste dropsuri colorate. Mi-am adus aminte de ele si m-am gandit ca ar merge de minune la pachetelele cadou, impreuna cu turta dulce si cu fursecurile cu nuca si menta.


Necesar: 220 g margarina, 200 g zahar pudra, 2 oua, 400 g faina, 1 plic praf de copt, 1 esenta vanilie.

Am inmuiat margarina la microunde (15-20 sec). am frecat-o cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Am adaugat oualele batute bine si faina amestecata cu praful de copt. Am framantat bine si am pus aluatul afara, pe geam, la rece, pentru  o jumatate de ora.

Am spart dropsurile cu ciocanul de snitele. Am cumparat dropsuri simple, fara crema, ambalate individual. A fost mai bine pentru ca, atunci cand le-am spart, nu au sarit in toate partile.

Am intins o foaie, groasa de 5 mm, pe care am decupat-o cu mai multe forme de sezon: braduti,  stelute, cercuri. Am decupat in centrul fiecarei forme, cu o alta mai mica. Le-am pus in tava, pe hartie de copt, cu grija sa nu se strice modelul din interior. Daca va este mai usor, puteti sa decupati direct in tava.

Am pus in fiecare decupatura “cioburi” din bomboanele sparte. Am dat la cuptor, la foc potrivit,  pentru 15 min, pana s-au rumenit fursecurile, si s-a topit bomboana.

Am lasat sa se raceasca putin inainte sa le desprind de pe hartia de copt, sa aiba timp sa se raceasca si bomboana topita, altfel se intinde si se strica.

Bradutilor le-am facut globurile,  decupandu-le cu un pai de baut.

Am pus pe braduti, bombonele de la Skittles, incercand sa le fac varfurile, dar acestea s-au stricat la cuptor, intinzandu-se peste tot, asa ca…sariti peste ele.

Incercati sa puneti sparturile doar in centru, nu si pe fursecuri, si asigurati-va ca acestea stau bine lipite de hartia de copt, sa nu curga bomboana pe sub ele.

Daca aveti o alta reteta in cap, faceti cum vreti voi, pastrand partea cu decupatul in interior, si cu bomboana Sparta.

Au fost super gustoase si de mare efect. 

Observatii:  stelutele mici, decupate din interior, le-am copt si pe ele si le-am glazurat cu putina ciocolata topita (dintr-un ou Kinder).



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu