joi, 15 noiembrie 2012

TOCANITA DE SOIA COLORATA

Asa cum si moda se intoarce odata la 20 de ani, asa se intampla si cu unele lucruri care erau blamate candva. Este si cazul soiei, atat de prezenta, dar atat de refuzata in alte timpuri, si atat de cautata si ridicata in slavi azi. Nu contest calitatile ei nutritionale si gustul ei, ca dovada ca o folosesc si eu.
Oricum, soia este foarte cautata in post, fiind “carnea de post” pe care si-o permite toata lumea.
Necesar: 2 pungute de soia cuburi, 3 ardei verzi, 3 gogosari, 2 cepe, 2 morcovi, 3-4 lg bulion subtiat.

Am pus cubuletele de soia in apa clocotita cu sare si le-am lasat cam 10-15 minute, apoi le-am scos intr-o strecuratoare, unde le-am lasat la scurs.
Am tocat ceapa, ardeii si gogosarii feliute, iar morcovul cubulete foarte mici. Le-am pus pe toate la calit si cand au fost aproape gata, am adaugat si soia scursa, dar nu stoarsa. Deasupra am turnat cam 400 ml de sos de bulion, ramas de la gogosarii pusi la borcan (un sos dulceag foarte bun) si am mai lasat cam 10 min.
A fost foarte gustoasa, chiar au crezut ca este carne de pui sau curcan J!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu