Va plac afumaturile ca si mie???
Coastele afumate de porc
sunt printre preferatele mele, sub orice forma….
O ciorbita proaspata cu mult
leustean verde si aromat, cu o ceapa de apa, sparta in mana si frecata cu sare, nu o sa
refuz nicicand J!!!
Necesar pt o oala de 10 l: 2 sire de coasta afumata, 6-7
cartofi mari, 2 morcovi, 3 cepe, ½ borcan de zarzavat sau 1 cutie de rosii taiate,
2 lg bulion, 1 legatura leustean, 200 g taitei subtiri, sare si piper.
Eu ciorbele le fac in oala cu presiune si pun de la inceput
toate legumele si chiar si carnea.
Asa ca
am pus toate legumele curatate si taiate cuburi in oala, am adaugat si
zarzavatul de la beci, coastele, taiate bucati,
am umplut cu apa ¾ din oala (restul este spatiu pentru bors), am pus
capacul si am pus-o pe foc.
Cand este gata, dupa ce iese toata presiunea,
deschid si adaug borsul clocotit, fideaua si bulionul.
Potrivesc de sare si
piper si las sa dea un clocot.
Opresc focul si adaug leusteanul tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu