Ai ca mine intr-o zi pofta de ceva dulce, iar copii tai nu
au de gand sa bea laptele batut din
frigider ????
Ai si niste fructe proaspete sau rahat ???
Pai atunci este cazul
sa faci o prajitura J!!!
Necesar: 3 oua, 750 ml lapte batut, 5 lg ulei, 10 lg zahar, 1 praf de copt, 1 esenta de
vanilie, 3 plicuri de zahar vanilat, 2 cani de faina, 200 g rahat.
Am batut oualele cu zaharul si uleiul, pana s-au albit si
si-au dublat volumul. Am adaugat esenta si zaharul vanilat, laptele batut si
faina amestecata cu praful de copt. Am turnat compozitia in tava, pe hartie de
copt si am presarat deasupra rahatul taiat cubulete mici si am pus in cuptorul
incins pentru 35-40 min. E gata cand se incheaga bine si se rumeneste.
Am taiat si servit dupa ce s-a racit complet. Toate
prajiturile pe baza de iaurt, lapte batut, smantana, branza, trebuie lasate sa
se “aseze” prin racirea completa.
Observatii: Sa nu va asteptati ca prajitura asta sa fie uscata, pare mai degraba necoapta la sfarsit, datorita cantitatii mari de lapte batut, dar ea este facuta. Si buna…..rau!!!
Cubuletele de rahat se trec prin putina faina sa nu stea lipite unele de altele si sa nu se scufunde mult in prajitura.
Se taie rece si se pastreaza la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu