O prajitura rapida, gustoasa, spornica si …….de post!!!
Necesar: 1 pachet de
biscuiti de 450 g de la Petit Beurre (merg si biscuitii populari), 2 plicuri
budinca de ciocolata, 800 ml Pepsi, 6 lg zahar pudra, 100 g margarina.
Am preparat mai intai budinca. Am amestecat praful din plic cu zaharul si 100
ml de Pepsi. Am pastrat 100 ml pentru insiropat biscuitii , iar restul l-am pus intr-o craticioara pe aragaz. Cand a
inceput sa scoata bule mici, am adaugat si praful dizolvat, si am mestecat
mereu , sa nu se lipeasca. Este gata cand s-a omogenizat si s-a legat.
Am pus
la racorit, mestecand din cand in cand, dupa care am adaugat margarina, taiata
cubulete, in transe.
Margarina transforma budinca intr-o crema, o face mult mai
gustoasa, impiedica craparea ei si o face sa se intinda mai bine.
In casoletele mele mari, (de 3 l cred J),
am pus o folie alimentara, un rand de biscuiti, acoperind tot fundul casoletei.
Am insiropat cu cateva linguri de Pepsi, apoi am intins un strat de budinca
calduta, nu foarte gros, inca un strat de biscuiti insiropati, unul de budinca
, pana am ajuns la 4 randuri de biscuiti si ultimul de budinca.
Am lasat sa se racoreasca bine, apoi am pus capacul si am
dat la frigider, pana a doua zi dimineata, dar este gata in 2-3 ore.
Am taiat in patratele mici, cat sa incapa in gura.
Observatii: La servire se poate presara pe deasupra
orice: bombonele colorate, nuca de cocos
rasa, ciocolata rasa, diverse decoratiuni din zahar. Nu le puneti inainte sa se
inchege budinca, pentru ca se vor topi si va arata urat! Nu insiropati excesiv
biscuitii ca o sa se inmoaie prajitura, nici prea putin sa se sparga biscuitii
la taiere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu