Unde scrie ca musacaua este strict cu cartofi si carne, cum
sustine un prieten de-al meu????
Am luat
o fasolica galbena pastai frumoasa cu gandul sa fac o salata din ea, si o carne
tocata de pui care trebuia sa ajunga chiftele, dar cum socoteala de la piata :),
nu se mai potriveste si acasa in bucatarie, mi-a venit in cap sa incerc o
musaca din ele doua, sa vad ce iese.
Necesar: 1 kg fasole galbena, 500 g carne tocata de pui, 3
cepe, 2 morcovi, 5-6 catei usturoi, 1 conserva rosii taiate fara coaja, 2 oua,
200 g iaurt, 3 lg bulion, sare si piper.
Am curatat fasolea si am rupt-o in bucati. Am spalat-o bine
si am pus-o la fiert in oala cu presiune. In 20 min era gata.
Pana a fost
fasolea gata, am pregatit si carnea. Am
pus la calit morcovul taiat cubulete si usturoiul, am lasat cateva minute, sa
ma bucur de mirosul special, apoi am adaugat si ceapa taiata maruntel. Cand si
ceapa s-a inmuiat, am pus peste ele, cutia de rosii, o cana de apa si carnea de pui.
Trebuie sa stati langa
tigaie , sa intoarceti mereu carnea, sa se faca uniform. Cand carnea s-a albit
este semn ca este gata, asa ca am adaugat sare si piper si am stins focul.
Am scurs fasolea si am pus un strat in doua tavi de sticla unse cu ulei. Deasupra am
repartizat o parte din compozitia de carne, un alt strat de fasole, iar carne ,
fasole si carne, pana am terminat . Peste ele, am turnat sosul de la carne si
oualele batute cu iaurt si bulion, si inca un praf de sare si piper.
Am pus la cuptorul incins pentru 25-30 min, pana s-a rumenit
pe deasupra. Pentru ca toate sunt gata
inainte de a le pune la cuptor, acolo nu sta decat pana se incheaga compozitia
cu ou de deasupra.
Am servit calda, cu
iaurt.
Nici nu ma asteptam sa iasa atat de buna si sa-mi placa atat
de mult.
Observatii: Cine vrea poate sa presare si ceva verdeata pe
deasupra, la servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu