Cand te grabesti si vrei sa te misti repede in bucatarie,
dar sa scoti la final si o prajitura care sa fie aspectuoasa, gustoasa si
spornica… fa-o pe asta! Nu vei regreta!!!
Necesar: 1 pachet de
biscuiti de 450 g de la Petit Beurre (merg si biscuitii populari), 2 plicuri
budinca de vanilie, 700 ml Fanta de portocale, 6 lg zahar pudra, 100 g margarina,
100 ml lapte.
Am preparat mai intai budinca. Am amestecat praful din plic cu zaharul si 100
ml de Fanta. Restul de Fanta am pus-o intr-o craticioara pe aragaz. Cand a
inceput sa scoata bule mici, am adaugat si praful dizolvat, si am stat langa
ea, sa nu se lipeasca, mestecand mereu. Este gata cand s-a omogenizat si s-a
legat. Am pus la racorit, mestecand din cand in cand, dupa care am adaugat
margarina, taiata cubulete, in transe, omogenizand pana la incorporarea
completa.
Margarina transforma budinca intr-o crema, fiind mult mai
gustoasa, impiedica craparea ei si o face sa se intinda mai bine.
In casoletele mele mari, (de 3 l cred J),
am pus o folie alimentara, un rand de biscuiti, acoperind tot fundul casoletei.
Am insiropat cu cateva linguri de lapte, apoi am intins un strat de budinca
calduta, nu foarte gros, inca un strat de biscuiti insiropati, unul de budinca
, pana am ajuns la 4 randuri de biscuiti si ultimul de budinca.
Am lasat sa se racoreasca bine, apoi am pus capacul si am
dat la frigider, pana a doua zi dimineata, dar este gata in 2-3 ore.
Am taiat in patratele mici, cat sa incapa in gura.
Observatii: La servire se poate presara pe deasupra
orice: bombonele colorate, nuca de cocos
rasa, ciocolata rasa, diverse decoratiuni din zahar. Nu le puneti inainte sa se
inchege budinca, pentru ca se vor topi si va arata urat! Sa nu insiropati
excesiv biscuitii ca o sa se inmoaie prajitura, dar nici prea putin sa nu se sparga biscuitii la taiere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu