sâmbătă, 30 iunie 2012

BRIOSE ALBE CU BRANZA


Au iesit super bune, o combinatie senzationala. Excelent aperitiv.
Necesar: 150 g margarina, 4 oua, 600 g branza sfaramicioasa sarata (dar nu de burduf), 200 g faina, 1 plic praf de copt, 4-5 lg iaurt, 50 ml lapte,  1 lg seminte de chimen, cateva fire de marar, 2 fasii de ardei rosu.
Am batut oualele si le-am amestecat cu margarina topita, cu branza zdrobita, cu iaurtul si laptele. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat bine. Am pus compozitia in tava, pe hartiute speciale, iar deasupra, ca sa nu fie chiar albe, am presarat pe unele chimen, pe altele marar tocat, si pe ultimele ardei rosu, tocat cubulete mici.  
Observatii: Datorita continutului redus de faina, briosele vor fi foarte moi, nu ca cele clasice, de asta nici nu o sa stea umflate! Daca le vreti mai tari, mai compacte, mai adaugati faina, dar va spun ca asa sunt mai bune. Puteti folosi si branza de burduf, daca va place, eu nu vreau s-o vad!
Din  cantitatile astea, mi-au iesit 30 briose.












2 comentarii: