Necesar: 400 g faina, 250 g margarina Unirea, 150 g zahar
tos, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 6 buc kiwi, 3-4 lg zahar, 4 lg
alune prajite nesarate.
Am pus toata faina intr-un castron, impreuna cu zaharul
vanilat si praful de copt, peste care am pus margarina si zaharul. Am framantat
bine, pana a trecut de la stadiu de aluat nisipos la aluat omogen,
dezlipindu-se de pe maini si de pe castron. Am format o bila si am pus-o intr-o punguta la
frigider.
Am curatat kiwi-ul de coaja si l-am dat prin blender. Peste el
am pus cam 3-4 lg de zahar, pentru ca era copt si nu necesita prea mult adaos. Am
pus intr-o craticioara mica pe foc si l-am lasat cam 15-20 min, pana s-a legat
un pic. Aveti grija sa nu se lipeasca!
Cand s-a racorit un pic kiwi-ul, am scos din frigider
aluatul si l-am impartit in trei parti, pentru ca eu am folost 2 tavi mai mici,
patrate (20x20 cm). Am tapetat cu hartie
de copt cele doua tavi, am intins pe fundul fiecarei tavi cate o parte, cu
degetele, iar pe a treia am impartit-o
in doua. Deasupra aluatului am repartizat kiwi-ul, impartit si el in doua parti
egale. Am razuit partile ramase pe deasupra kiwi-ului, am presarat si alunele
date un pic prin robot si am pus in cuptorul incins pentru 25-30 min, pana s-a
rumenit usor.
A iesit dementiala!!!
Observatii: Se taie doar cand este complet rece. Recomandarea mea ar fi sa se si
consume cand este rece, cand se linistesc si se accentueaza gusturile. Daca kiwi-ul este mai necopt, mai adaugati zahar peste el. Puteti sa taiati kiwi-ul cubulete, in loc sa-l dati prin blender ca mine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu