Intotdeauna cand fac
ciorba de burta, la care folosesc cel putin 10 galbenusuri sa o dreg (plus 1
kg de smantana J),
cu albusurile ramase incerc cate o combinatie noua …
Necesar: 10 albusuri, 200 g nuca macinata, 10 lg zahar,
coaja rasa de la o lamiae, 1 plic praf de copt, 7 lg faina.
Am batut albusurile spuma tare cu zaharul, apoi am adaugat
cate o lingura din amestecul de faina, praf de copt, coaja de lamiae, si nuca
macinata, amestecand usor cu spatula, cu miscari circulare, largi, de sus in
jos, sa nu se lase!
Am pus in tava pe hartie de copt, si am dat la cuptorul
incins, pentru 25-30 minute, la foc potrivit.
A iesit o prajitura foarte gustoasa.
Observatii: Se verifica daca s-a copt, la fel ca la orice
prajitura: daca iese paiul (scobitoarea, batul de frigaruie sau cu ce incercati
voi) curat…s-a copt!
Pentru o prajitura deosebita, puteti sa faceti o crema de
caramel cu nuca, dar asta o sa incerc data viitoare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu