joi, 18 iunie 2015

PRAJITURA PEPSI RAPIDA

O prajitura rapida, gustoasa, spornica si …….de post!!!

Necesar:  1 pachet de biscuiti de 450 g de la Petit Beurre (merg si biscuitii populari), 2 plicuri budinca de ciocolata, 800 ml Pepsi, 6 lg zahar pudra, 100 g margarina.

Am preparat mai intai budinca. Am  amestecat praful din plic cu zaharul si 100 ml de Pepsi. Am pastrat 100 ml pentru insiropat biscuitii , iar restul  l-am pus intr-o craticioara pe aragaz. Cand a inceput sa scoata bule mici, am adaugat si praful dizolvat, si am mestecat mereu , sa nu se lipeasca. Este gata cand s-a omogenizat si s-a legat. 
Am pus la racorit, mestecand din cand in cand, dupa care am adaugat margarina, taiata cubulete, in transe.

Margarina transforma budinca intr-o crema, o face mult mai gustoasa,  impiedica  craparea ei si o face sa se intinda mai bine.

In casoletele mele mari, (de 3 l cred J), am pus o folie alimentara, un rand de biscuiti, acoperind tot fundul casoletei. Am insiropat cu cateva linguri de Pepsi, apoi am intins un strat de budinca calduta, nu foarte gros, inca un strat de biscuiti insiropati, unul de budinca , pana am ajuns la 4 randuri de biscuiti si ultimul de budinca.

Am lasat sa se racoreasca bine, apoi am pus capacul si am dat la frigider, pana a doua zi dimineata, dar este gata in 2-3 ore.

Am taiat in patratele mici, cat sa incapa in gura.


Observatii: La servire se poate presara pe deasupra orice:  bombonele colorate, nuca de cocos rasa, ciocolata rasa, diverse decoratiuni din zahar. Nu le puneti inainte sa se inchege budinca, pentru ca se vor topi si va arata urat! Nu insiropati excesiv biscuitii ca o sa se inmoaie prajitura, nici prea putin sa se sparga biscuitii la taiere!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu