luni, 28 noiembrie 2011

CLATITE CU DULCEATA


Ce poti face dulce cand te grabesti? Ei? Raspunsul este : clatiteeeeeee!!! Yamiiiiii!

Asta este un desert care dispare pe masura ce apare!!!

La noi intotdeauna s-au facut zeci de clatite. S-a lucrat la cate trei tigai odata. Si asta cu usa incuiata la bucatarie, in timp ce dincolo de ea, erau cei trei frati ai mei, cu toti copii nostrii, miorlaind de zor, sa le dam si lor ceva! Si daca nu ma credeti,  uitati-va bine la poze!

Necesar: 5 oua, 1 lg coaja de lamaie si portocala, 5 plicuri de zahar vanilat, 1 praf de copt, 1,5 l apa minerala, faina cata trebuie sa iasa un aluat curgator, potrivit ca densitate, muuulta dulceata (de care aveti).

Ca sa nu faca cocoloase, bateti bine oualele cu zaharul vanilat si doua cani de faina,  amestecata cu praful de copt, apoi puneti apa. La prima clatita prajita, va veti da seama daca aluatul este prea subtire sau prea gros, si veti actiona in consecinta, adaugand apa sau faina.
Eu pun praf de copt si ies pufoase si cu gaurele si sunt bune si a doua zi (daca ai avut grija sa ascunzi ceva de termite! J). Se umplu cu dulceata si ceva nuca macinata si se deschide usa la bucatarie!!!!

Pofta mare la azvarlite, cum le zice olteanul!!!















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu