miercuri, 23 noiembrie 2011

KREM A LA KREM CU COCA COLA

Pe prajitura asta o puteti face intr-o gramada de combinatii, in functie de inspiratia si dispozitia voastra. Combinatia de mai jos este excelenta.
Necesar: Blat: 6 oua, 6 lg zahar, 3 lg ulei, 1 plic Crem Ole de ciocolata.
Crema: 250 ml frisca lichida Hulala, 150 ml lapte rece, 1 plic Crem Ole de vanilie.
Glazura: 2 plicuri de budinca de caramel de la Dr.Oetker , 700 ml Coca Cola.


Se bat oualele cu zaharul, uleiul si Crem Ole-ul de ciocolata.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, pentru 25-30 min. Se verifica apasand cu degetul. Daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Daca se lipeste de deget mai trebuie lasat! Se lasa la racit.
Pentru crema, punem frisca si laptele,  reci de la frigider, intr-un castron de mixer inalt,  impreuna cu Crem Ole-ul de vanilie. Se bate bine cateva minute, pana se intareste crema. Se intinde peste blatul racit si se da la frigider sau afara,  pana se prepara glazura. Se prepara budinca dizolvand praful amestecat cu 6 lg zahar,  cu doua-trei linguri de cola si  folosind cola in loc de lapte . O racorim un pic,  mestecand in ea sa nu se inchege. Scoatem prajitura din frigider si turnam budinca deasupra, cu grija sa nu stricam stratul de crema. Nivelam cu grija, sa nu scoatem crema deasupra. Dam inapoi la rece si taiem peste cel putin o ora.

Observatii: Se taie cu cutitul umezit. Faceti blatul intr-o tava mai mica daca vreti sa iasa un pic mai inalt.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu