Necesar: blat : 6 albusuri, 7 lg zahar, 6 lg apa rece, 4 lg faina, 2 lg cacao, 1 plic praf de copt. Crema : 100 ml lapte, 6 galbenusuri, 2 lg faina, 7 lg zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g unt/margarina. Glazura: o ciocolata Primola cu lapte.
Se bat albusurile spuma cu zaharul si apa pusa lg cu lg. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se imparte compozitia in doua, una ramane alba, a doua se amesteca cu cele 2 lg de cacao. Se pune compozitia neagra prima in tava tapetata cu hartie si peste ea, se toarna cea alba fara sa se amestece. Se coace in cuptorul incins pentru 15-20 min. Atentie: se face repede si fiind un blat de albusuri se arde usor, deci verificati mereu!
Pentru crema se bat galbenusurile cu zaharul si faina. Se adauga laptele si se pune pe foc mic. Se amesteca mereu sa nu se lipeasca, pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se amesteca bine cu untul, apoi se da la racit. Se intinde crema rece pe blatul racit. Deasupra se rade ciocolata si se pune la frigider pentru cateva ore. Se taie doar la momentul servirii si se pastreaza la frigider (daca ramane!!!).
Observatii: Este excelenta!!!!!!!!!!! Daca o faceti odata, o sa va ganditi numai la ea! Puteti face doar blat negru daca vreti sa nu va complicati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu