Necesar: 4 oua, 20 lg zahar, 15 lg ulei, 20 lg apa/compot, 3 plicuri zahar vanilat, 1 praf de copt, 2 lg cacao, 4 mere mari, 3 lg nuca de cocos, 10 lg faina (sau cat trebuie sa fie un aluat mai grosut dar curgator).
Se separa oualele. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa. Apoi se adauga amestecul de faina, praful de copt si cacaua. La sfarsit se incorporeaza merele rase pe razatoarea mare. Se toarna in tava tapetata cu hartia de copt si se da la cuptorul incins pentru 25-30 min. Albusurile se bat tari cu 2 lg zahar. Cand si-au dublat volumul adaugati nuca de cocos incet, sa nu se lase albusul. Se scoate tava de la cuptor, se toarna deasupra albusurile si se pune din nou la cuptor penru 10 min, la foc micut. Eu am trasat niste linii deasupra sa adere mai bine albusul la negresa. Se taie rece.
Observatii: Sa nu va speriati daca la taiere, pare ca este necopt blatul. Nu este necopt, sunt merele care se topesc in prajitura si asa trebuie sa arate!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu