Necesar: 5 oua, 13 lg zahar, 7 lg ulei, 1 plic zahar vanilat, 200 ml lapte, 300 g faina, 1 iaurt mic Activia de capsuni (optional), 1 praf de copt, 100 g nuca macinata, 20 prune coapte.
Am taiat prunele curatate de samburi in feliute subtiri, pe care le-am asezat intr-un castron , presarate cu zaharul vanilat amestecat cu o lingura de zahar tos.
Am separat oualele. Galbenusurile le-am batut cu 9 lg de zahar, cu uleiul, laptele, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le-am batut tari cu 2 lg de zahar si le-am incorporat in compozitie. Am scurs sucul lasat de prune, pe care l-am incorporat si pe el, cu grija, in aluat.
Am turnat aluatul cu un polonic mai mic, in tava de briopse, tapetata cu hartiute de briose. Deasupra am asezat feliile de prune si nuca macinata.
Am lasat la cuptorul incins cam 20-25 min.
Observatii: Lasati-le macar sa se racoreasca, daca nu sa se raceasca complet, altfel prunele, bine coapte, topite, vor da impresia ca briosele nu sunt coapte.
Mi-au iesit 36 buc.
Nu stiam ca "vulpea" gateste asa de bine....dar invatam cate ceva in fiecare zi.
RăspundețiȘtergereDraga Miha, ce zici de o vizita in Toronto??
O si cate mai stiu!!! Si ce nu stiu inventez din mers!!! Si ce mi-ar mai placea sa vad Toronto, chiar daca ma sperie orele alea multe din avion!!!
RăspundețiȘtergere